Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

2%

Drahí priatelia. Aj tento rok máme od nášho štátu možnosť „vziať si späť“ 2% z našich daní z príjmov a rozhodnúť o tom, že budú použité na správnu vec. Rozhodujete tak o tom, že časť z vašich už zaplatených daní (nebojte sa, nie sú to dane navyše) môže byť presmerovaná zo štátneho rozpočtu a efektívne použitá na podporu aktivít rôznych neziskových organizácií. Navyše si môžete dokonca úplne presne vybrať, kam vaše finančné prostriedky poputujú.

Jednou z takýchto neziskových organizácií, ktoré prosí o vašu podporu, je aj občianske združenie HOPERISE, ktoré vzniklo v roku 2014 a jeho hlavným poslaním je podpora života vo farnosti Rajec, gospelovej kapely HopeRise a všetkých aktivít, ktorým sa venuje. Patrí medzi ne napríklad viac ako 20 podujatí ročne v Rajci a jeho okolí - Chvály Rajec, Piesne uctievania, Chválové koncerty ... Práve vaše 2% nám môžu veľmi pomôcť, aby sme v týchto aktivitách mohli nielen pokračovať, ale aj v tomto roku ich pripravili ešte zaujímavejšie .

Rozhodli ste sa pre nás, no neviete, ako na to?

AK STE ZAMESTNANEC:

Požiadajte vášho zamestnávateľa (tetu účtovníčku), aby vám vystavil tlačivá "Potvrdenie o zaplatení dane" a "vyhlásenie o poukázaní 2% dane" za rok 2020. Vzor vyhlásenia aj s našimi údajmi, najdete tu ▸ STIAHNUŤ TLAČIVO A potom už len stačí s týmito dvoma papiermi prísť na daňový úrad (do 30.4.2021 na daňový úrad podľa Vášho bydliska)  ALEBO ich vložte do schránky OZ HOPERISE (Moyzesova 721,  015 01 Rajec) najneskôr do 26.4.2021. My takto zhromaždené tlačivá odnesieme na daňový úrad naraz a vy tam už nemusíte chodiť.


DÁTUMY
 
15.2.2021 - požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania
30.04.2021 - posledný termín pre zamestnancov na podanie Vyhlásenia o poukázaní 2% z dane
 

OZ HOPERISE
Moyzesova 721/17
01501, Rajec
IČO: 4238856